הספרן המדעי מאת ניצן רביד ליכטמן

פינת הספרן המדעי – ניצן רביד ליכטמן 

שלום, למי שלא היה שנה שעברה, בעיתון הקודם כתבתי כתבה שנקראת פינת הספרן המדעי. המטרה של הפינה היא להמליץ לאנשים שלא כל כך בתחום במעדים או סתם קצת מתעניינים בנושא ספרי מדע קלים לקריאה. בעיתון שעבר התחום היה ספרים למתחילים – אנשים שאין להם שום ידע מקדים בתחום. הנושא של היום לעומת זאת, הוא ספרים על החלל החיצון – אסטרונומיה, קוסמולוגיה ואסטרופיזיקה. הנה חמישה ספרים שדי קלים לקריאה, ואני מאוד נהניתי מהם. תיהנו!      

קיצור תולדות הזמן – סטיבן ו’ הוקינג

כשהתחלתי לקרוא את הספר, היו לי ציפיות מאוד גדולות כי הספר נחשב כאחד מהספרים הכי טובים שנכתבו על אסטרופיזיקה. למזלי הרבה, לא התאכזבתי. הספר מלא בפרטים ומידע על חורים שחורים, ואני לא רוצה לעשות ספויילר אבל הקונספט של קרינת אוקינג פשוט מפוצץ מוח. אני אישית ממליץ על הגרסה הערוכה מחדש ולא על המקוריים, וכן, נכון, היא עולה 11 שקל יותר, אבל אני באמת חוש שהיא שווה את ה 11 שקלים האלו כי הוסיפו בגרסה הזאת שני פרקים ומחקו חלק מהדברים הלא מעודכנים כי כבר השתנו כמה דברים מאז שנכתב הספר. אני ממליץ בחום לכל מי שמתעניין בכדורים ענקיים שמסוגלים להעלים את כדור הארץ ברגע

5 כוכבי ניוטרינו.

אסטרופיקזיקה למי שאין לו זמן – ניל דה גראס טייסון

מכל הספרים שברשימה הזאת, זה באמת הספר הכי קצר (כשמו: ‘אסטרופיזיקה למי ש”אין לו זמן”‘). ניל טייסון הוא אדם מאוד מצחיק וזה חבל, כי הבדיחות שיש בספר מבוזבזות, מכיוון שאתה מבין אותן רק אם יש לך ידע מקדים באסטרופיזיקה, או אם זאת הקריאה השנייה שלך. אני אישית ממליץ באופן קצת אירוני לקחת זמן לקרוא את הספר הזה (אני קראתי אותו היומיים ואני שונא לקרוא ספרים פעמיים או יותר ועד היום אני מתחרט על כך), כי נכון, הספר די פשוט, אבל מדי פעם הוא מנסה להסביר רעיון כלשהו. שם אני ממליץ שתקחו את הזמן ותקראו לאט ואולי אפילו תקחו הערות אם יש לכם זמן ובאמת אל תקחו את הספר כ”קיצור” או “ספר למי שאין לו זמן”. בכנות, הספר מעולה ואין חוקים בספרים, אז אתם יכולים לקחת את ההמלצה שלי או לחלופין לזרוק אותה אל השמש ולצפות בה נשרפת.

4 כוכבי ניוטרינו.

עתיד האנושות – מיצ’יו קאקו

כבר דיברתי על כמה אני אוהבת את מיצ’יו קאקו בעיתון הקודם, ואני חייב להודות שבזמנו חשבתי שאם אעשה עוד רשימות ספרים, הספר של מיצ’יו יהיה בפסגה, ו… טעיתי, ולכן אני אומר שאני חושב שגם היקום האלגנטי וגם קיצור תולדות הזמן יותר טובים מהספר הזה. הספר הזה, כמובן, אינו פחות טוב מהספרים האחרים של מיצ’יו קאקו, אבל האחרים בהחלט טובים מאוד יחסית אליו. בלי קשר, אני רוצה להגיד כמה מילים טובות על הספר עצמו: אני חושב שזה חכם מצד מיצ’יו שהוא עושה רק חלק על אסטרונומיה / פיזיקה ועוד חלק על רובוטיקה וכו’. בכלל, הספר הזה מזכיר לי מאוד את הפיזיקה של העתיד. הספר מומלץ בעיקר לכל מי שמתעניין באפשרות של בני אדם שחיים על כוכבים אחרים כגון מאדים, ירח ואירופה.

4 כוכבי ניטרינו.

על מרחב – מיצ’יו קאקו

על מרחב הוא לא בדיוק ספר על החלל, רק חלק ממנו (הייתי אומר שליש או חצי), אבל החלק האחר שלו הוא על יקומים מקבילים, שזה גם סוג של חלל… ולא היה לי ספר אחר לשים כאן כי אני מכיר עוד כמה ספרים על חלל אבל או שהם לא בדיוק להדיוטים (אנשים חסרי ידע) או שהם סתם משעממים, שזה לא סוג הספרים שאני רוצה לשים כאן. כך או כך, למה כן כדאי לקרוא את הספר ‘על מרחב’: אני חושב שזה פשוט ספר טוב, הוא ספר מדע כיפי והוא מתעסק מלא ביקום, במפץ הגדול, וביקומים מקבילים, ואני חושב שזה פשוט ספר שילמד אתכם הרבה דברים מעניינים. זה לא ספר על נושא אחד ספציפי, אלא פשוט ספר טוב ונחמד.

3 כוכבי ניוטרינו.

היקום האלגנטי – בראיין גרין

על היקום האלגנטי אני ממליץ מאוד. אני חושב שזה אחד מהספרים המדעיים הקלים לקריאה שנתקלתי בהם, הוא עוסק הרבה בתורת המיתרים ומתייחס אליה כנכונה, אז אם אתם חושבים שהיא לא נכונה או מאמינים באחת מהתאוריות האחרות של ‘הכל’ (אז אתם טועים), יהיה לכם קשה לקרוא את הספר, אבל אם לא, אני ממליץ על הספר הזה מאוד, שמסביר בצורה מעולה על מיתרים, חלקיקים, חורים שחורים, מרחב, זמן ויותר מכל על שתיים מהתורות הכי מסובכות של היום. הספר באמת גרם לי פחות או יותר להבין את תורת המיתרים ואת תורת היחסות, ואם אתם לא מבינים על מה אני מקשקש, זאת ממש לא בעיה כי לא רק שיש מילון מונחים בסוף הספר – אלא שהוא גם מסביר בצורה שבה אתה לא צריך שום דבר מלבד עיניים וקצת זמן לקרוא את הספר. אני ממליץ עליו לאנשים שכמוני, ברגע שאומרים תורת היחסות או מיתרים, הראש מתחיל להסתובב – כי זה יעזור.

הדירוג שלי – חמישה כוכבי ניוטריו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *