הקמת ועדה לשיוויון מגדרי

מגישי ההצעה: נועם מסטבויים, אילן גרוסמן, ליבי אביזכר, אורית צ׳יקול, תאיר ותמר

הנושא בו המאה ה-20 עשתה את ההתקדמות הכי גדולה בהיסטוריה הוא לא מדע או פוליטיקה או בריאות אלא קידום השיוויון המגדרי בכלל ולנשים בפרט ועדיין יש עוד דרך ארוכה לעבור.

כבית ספר דמוקרטי החורט על דגלו ערכי דמוקרטיה ושיוויון וזכויות אדם, חלה, לטעמנו, חובה להפוך לבית ספר מוביל בתחום השיוויון המגדרי והיום אנחנו לא שם ויש בתי ספר שעושים פעולות רבות הן בישיעורים בכיתות, הן במרחבים ובכל מקום.

אנו רוצות.ים שתהיה ועדה שתעסוק בקידום השיוויון המגדרי לאורך כל השנה.

כתב מינוי:

  1. הועדה לקידום שיוויון מגדרי תפעל ליזום ביחד עם ועדות אחרות או לבד שיעורים בנושא, ימי שיא, פעילויות שונות.
  2. הועדה תחשוב ביחד עם ועדת מערכת וצוות הניהול כיצד הנושא של מגדר יועבר בשיעורי בית הספר החל מגיל גן ועד כיתה יב.
  3. הועדה תחשוב היכן בבית הספר ישנם מקומות שפוגעים בשיוויון המגדרי או שאחד המגדרים מרגיש נפגע ותדון כיצד לתקן את זה.
  4. הועדה תלמד מה קורה בבתי ספר ובקהילות אחרות בתחום ותראה מה נכון לייבא או לייצא למקומות אחרים.
  5. הועדה תהיה כתובת למורות.ים, תלמידות.ים, הורות.ים בנושא השיוויון המגדרי.
  6. הועדה בשל הקמתה לאחר תחילת שנת תשפא לא תהיה מלווה על ידי אשת/איש צוות בשעות עבודה (אלא אם יהיו מתנדבות.ים) אך מקווה שבשנים הבאות יוקצו לליווי הועדה שעות.

שאלות להצבעה:

הצבעה ראשונה - האם לאשר הקמת ועדה לשיוויון מגדרי?

הצבעה שניה - האם לאשר את כתב המינוי המוצע?

החלטות

הצעה 1

הקמת ועדת שיוויון מגדרי

הצעה 2

אישור כתב מינוי ועדת שיוויון מגדרי